Home » Andalusie » Steden

Steden

Alhambra

Het Alhambra is misschien wel de bekendste bezienswaardigheid van Granada. Het is een paleis dat is gemaakt door de Moren in de 13de eeuw. Er zijn daarom veel Arabische invloeden terug te vinden.

Het paleis Alhambra bestaat uit vier hoofdgebieden:

  1.  De Nazaríes paleizen;
  2. Het Alcazaba fort;
  3. De Medina sitadel;
  4. Generalife en aangrenzende tuinen.

 

 

 

En Albacin

Albaicín is een Arabische wijk in Granada. In deze wijk kun je nog veel uit de tijd van de Moren terug zien. Nadat Granada werd heroverd door de christenen werden veel Arabische elementen verwoest. In deze wijk is dit nog terug te vinden. Bezoekers denken alsof ze terug gaan naar de geschiedenis.

 

Cordoba

Vroeger haalden mensen koper en zilver uit de grond.

De naam Cordoba is vernoemd naar een Spaanse generaal die zijn leven verloor in de omgeving van de stad. In de 3e eeuw na Chr. kreeg Cordoba te maken met het Christendom. De stad kreeg in die periode namelijk haar eerste eigen bisschop. In de 8e eeuw werd Zuid-Spanje veroverd door de moren. De moren noemden Cordoba de hoofdstad van de ‘Emiraat van Córdoba’, een onafhankelijke staat die over het hele Moorse rijk Al-Andalus regeerde.

De belangrijkste moskee in Cordoba is de Mezuita. De Mezquita is de kathedraal van Córdoba in Spanje. Mezquita is Spaans voor moskee. Na de verovering van Córdoba in 711 door de Moren werd vanaf de achtste eeuw een moskee gebouwd. In de loop der eeuwen hebben verschillende verbouwingen plaatsgevonden, sommige koningen hebben het omgebouwd in een kerk. Daarom zie je zowel de Moorse als de christelijke invloeden. Abdelrahman is de eerste islamitische regeerder. Hij liet de kerk slopen en begon met de bouw van de moskee. Hij liet ongeveer 780 marmeren zuilen bouwen. De Mezquita was ooit de grootste moskee van Europa, tweede grootste na die van Mekka. Ongeveer twintigduizend mensen kunnen tegelijkertijd in de Mezquita bidden.

 

Sevilla

Sevilla is een gemeente en de hoofdstad van de Spaanse gebied Andalusië. Het is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. In de stad ligt een rivier, Guadalquivir, waar kleine schepen mogen varen tot in de stad.

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn: de kathedraal van Sevilla met de toren Giralda, het Alcázar en de Torre del Oro. Ook is Sevilla bekend om de Spaanse dans- en muziekstijl flamenco.

 

Alcazar

Alcazar is een koninklijk paleis in de Spaanse stad Sevilla. Alcázar is een Spaans woord voor kasteel, het is afgeleid van het Arabische al-qasr en dat betekent “vesting”, “slot” of “paleis. Het paleis is het oudste koninklijk paleis van Europa. Abdelrahman gaf opdracht tot de bouw van deze kasteel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*