Home » Onderwerpen » Koraan en Hadieth » De walvis en profeet Yunus

De walvis en profeet Yunus

Walvissen zijn mooie en grote dieren. Wat deze dieren zo speciaal maakt is hun relatie met de profeet Yunus, die opgegeten was door een walvis.

Walvissen zijn een bedreigde diersoort. Ze leven in de buurt van Antartica. Ze leven in vooral in de kou en meestal zijn ze zwart met witte vlekken. Ze eten vaak een grote school vissen. Maar ze eten ook vogels.  Er bestaan verschillende soorten walvissen dit zijn er een paar. Noordkaper, Orka, Groenlandsewalvis, Potvis, Narwal, Blauwe vinvis, Beloega. In het verleden werden veel profeten gestuurd naar de mensen als voorbeeld en een daar van was Yunus. De profeet Yunus probeerde zijn volk te ov ertuigen. Op een dag ging hij en enkele mensen van zijn volk boot varen . maar de boot kwam niet zo ver. Dus ze gingen loten trekken wie de boot moest verlaten. De eerste keer had Yunus verloren maar Yunus was een goeie man en deden ze het nog 3 keer en Yunus bleef verliezen. Dus hij moest uit boot springen en hij sprong in het water maar hij werd in 1 hap in de mond van een walvis genomen. Hij bleef daar minstens een week. En toen spuugde de walvis hem er uit. Profeet Yunus werd ziek en moest overgeven en hij ging verder met het onderwijzen van mensen.
De boodschap van dit verhaal is dat Allah een wonder heeft verricht. Normaal zou iemand overlijden in de maag van een walvis. Maar profeet Yunus overleefde dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*