Home » Berichten » Van een kleine bol naar een volwassen kip

Van een kleine bol naar een volwassen kip

Je kent ze vast wel kuikens die kleine donzige vogeltjes die je bij elke kinderboerderij kunt vinden.
Maar hoe veranderd een kleine bol in een volwassen kip?

Een kuiken zit heel speciaal in elkaar.

 

De geboorte

Als een kuiken uit het ei kruipt kan het al meteen lopen en eten. Nadat een kuiken uit het ei kruipt blijft het een tijdje dicht bij de moederkip.Maar na een paar dagen wilt het zelfstandig worden. Maar als het eigenwijs wil doen en wegloopt, dan roept de moederkip haar kuikens met haar getok terug.
Wat gebeurt er als een kuiken {niet} uitkomt?

Als een haan een ei bevrucht dan zal er na 21 dagen een kuiken uitkomen. Mocht dit niet gebeuren dan zal het kuiken een dag later uitkomen. Als het dan nog steeds niet uitkomt dan moet u het ei pakken en schudden, als u dan geklots in het ei hoort dan betekent dat dat het een onbevrucht ei is of dat het ei niet goed is. Als dat ook echt het geval is moet u het ei verwijderen. Omdat er geen eieren meer zijn om uit te broeden zal de moederkip haar kuikens die wel zijn uitgekomen naar buiten duwen en de eerste stappen leren zetten.

Na 20 weken is het kuiken volwassen en begint alles weer opnieuw.

Mirac Aktas

, ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*