Home » Berichten » Het rijksmuseum

Het rijksmuseum

Het Rijksmuseum is een van de meest bezochte musea. Het is bekent om zijn schilderijen van de 17e eeuw o.a. (onder andere) van Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer en Frans Hals. Een van de schilderijen die het Rijksmuseum beroemd maakt is De Nachtwacht van Rembrandt. Er zijn er natuurlijk meer ik geef er een paar voorbeelden van: De Joodse bruid (Rembrandt van Rijn, ca. 1665-ca. 1669), De Staalmeesters (Rembrandt van Rijn, 1662), Het melkmeisje (Johannes Vermeer, ca. 1660), De liefdesbrief (Johannes Vermeer, ca. 1669-ca. 1670), De Magere compagnie(Frans Hals, 1637), Portret van Lucas de Clercq(Frans Hals, 1635). Dit allemaal zijn schilderijen van de drie schilders. Meeste zijn zelf portretten en andere juist met vele personen. Maar de Nachtwacht is de mooiste dat vind ik zelf persoonlijk. Kijk maar:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*