Home » Berichten » Kunst in de 17e en 18 e eeuw

Kunst in de 17e en 18 e eeuw

Inleiding

In de 17e en 18e eeuw werd er veel kunst gemaakt. Er waren veel beroemde schilders, zoals Rembrant Van Rijn, Vincent Van Gogh enzovoorts. Ze schilderden allemaal over verschillende onderwerpen zoals: historiestukken, zelfportretten en landschappen. Die waren allemaal beroemd in Nederland. Nederland had ook gewonnen. 
 
Historiestukken
Sommige schilderijen gaan over dingen die echt zijn gebeurd, maar sommige ook weer niet. Historiestukken zijn stukken over de geschiedenis. 
 
Zelfportretten
Geschilderde portretten waren in de 17e eeuw in Nederland zeer gewild. Vooral in de eerste helft van de eeuw waren zelfportretten erg strak en formeel. Vaak zat een groep rond een tafel en keek iedereen aandachtig naar de toeschouwer. Vooral in Amsterdam en Haarlem werden veel schuttersstukken gemaakt. Het bekendste schuttersstuk is de nachtwacht (gemaakt door Rembrant Van Rijn in 1642 ligt. Deze ligt nu in het rijksmuseum in Rotterdam ).
 
Landschappen
Landschappen werden vaak geschilderd in de 17e eeuw. Voordat ze begonnen waren met landschappen schilderen ( voor de 17e eeuw ), schilderden schilders vaak fantasie dingen. Dat veranderde in de 17e eeuw, want mensen begonnen dingen te schilderen die echt bestonden. Bijvoorbeeld landschappen. Favoriete onderwerpen waren rivierlandschappen, zonsondergang ( horizon ) en schaduwbeelden van steden.
 
Slot
Dit was mijn tekst over schilderkunst. Ik hoop dat jullie veel informatie hebben geleerd over schilderkunst. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*