Home » Berichten » Mode in de 17e en 18e eeuw

Mode in de 17e en 18e eeuw

Voor de adel was de kledij heel belangrijk. Het was een manier om hun welvaart te uiten. Mensen wilden in deze eeuwen ook de kledingstijl van Lodewijk de 14de (hun grote voorbeeld) volgen. De kleding was meestal gemaakt van zijde en was versierd met kant. 

 

Mannenmode

Het herenkostuum werd charmanter dan ooit. De jas sloot aan in de taille en liep uit vanaf de onderrug met behulp van baleinen. De zijkanten werden opgebold door middel van het samenknopen van enkele plooien bij de heupen. Later werden deze plooien op de achterkant van de jas aangebracht. Als hoed droegen mannen de zogenaamde driesteek, die ontstond door het opzetten van de hoedrand tot een driehoekige vorm. De mannen van tegenwoordig dragen spijkerbroeken en t-shirts.

 

Damesmode

Het vrouwenkostuum bestond uit, paniers. Dit was een tweedelige set van hoepels die aan wederzijde van de heupen gedragen werden.Vrouwen droegen ook korsetten. De make up was ook heel belangrijk in de 18de eeuw.

In die tijd kende men de 7 schoonheden.

  • donker haar en lichte ogen of andersom                                                         
  • gekrulde wimpers
  • sproeten
  • stip boven de lip
  • amandelvormige ogen
  • kuiltjes in de wangen
  • een bleke huid

Nusayba Ibrahim & Mislina Unal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*