Home » Onderwerpen » Algemene kennis » Kunstenaars uit de 17e 18e eeuw: Rembrandt van Rijn

Kunstenaars uit de 17e 18e eeuw: Rembrandt van Rijn

Rembrandt van Rijn is in Leiden geboren op 15 juli 1606 en overleden in Amsterdam op 4 oktober 1669.

Titus van Rijn (zoon van Rembrandt) was de vierde en enige overlevende kind van Rembrandt. Saskia van Uylen Burgh was de vrouw van Rembrandt. Ze was ondernemer. Rembrandt was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar. Hij was een van de bekendste schilders van Europa. Hij heeft ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen gemaakt. Hij schilderde van licht naar donker. Hij beschouwde zich zelf als een historie-en portrettenschilder.

De nachtwacht was het bekendste schilderij van Rembrandt. Hij maakte het tussen 1639 en 1642 toen hij 35 jaar oud was. En het schilderij hangt sinds 1885 in het Rijksmuseum Amsterdam. Er staan twee mannen op omringt met 16 leden van hun militie terwijl ze aan het opstellen waren.
De schilderij “de staalmeesters” werd gemaakt in 1662 in Amsterdam. Hij verblijft nu in het Rijksmuseum. Hij heeft dit geschilderd met olieverf. Het is een groepsportret van vijf heren. Het schilderij “terugkeer van de verloren zoon” is geschilderd in 1668. Je ziet een geknielde jongeman die omhelst word door een oudere man, zijn vader. Rechts zijn er drie mannen geschilderd die stil toekijken. 1 hand lijkt op een sterke vader hand en de andere lijkt op een slappe moeder hand. Het schilderij is net zo als altijd zeer donker geschilderd. “Het joodse bruidje” is gemaakt tussen 1665 en 1669. Op het schilderij staan een man en een vrouw met dure kleren. De man houd de hand op de buik van de vrouw. “Marten soolmans” en “oopje coppit” zijn de grootste schilderijen van Rembrandt. Het zijn portretten gemaakt van top tot teen. Want normaal zie je het hoofd alleen. Het is gemaakt in het jaar 1634 en hangtin Nederland en Frankrijk.

Romaissa Ouyachou

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*